Het verhaal van Christian Albers

33 to 53

Nog net geen 33 was ik, toen ik doorbrak binnen het internationale telecombedrijf waar ik werkte. Als European Accountmanager kreeg ik de eindverantwoordelijkheid voor ons veruit grootste klanten-consortium: 4 top-10 bedrijven in Finland. Een aantal maal per week zat ik in het vliegtuig – businessclass – op weg naar het volgende 5-sterren hotel. En ik at in de beste restaurants samen met collega’s en klanten. Binnen een paar jaar veranderde ik van een ‘normale’ ambitieuze professional in een onrustige, gehaaste, teveel etende carrièrejager. En uiteraard vloeide de alcohol daarbij rijkelijk. Ik deed alsof ik het helemaal gemaakt had maar mijn lichaam verraadde mijn ongezonde leefstijl. Pogingen om af te vallen en in beweging te komen strandden keer op keer – ik wist niet goed hoe en er kwam altijd wel iets tussen dat dringender was. Ten einde raad heb ik een korte periode geaccepteerd dat ik op jonge leeftijd een ‘dikke man’ was geworden. Een jaar later liep ik, 25 kilo lichter, de New York marathon. Inmiddels heb ik 12 marathons en 9 hele Ironman’s (3,8km zwemmen, gevolgd door 180km fietsen en 42,2km lopen) op mijn naam staan en is het einde nog niet in zicht.

Ik was een van de gelukkigen die een uitweg vond uit het puur focussen op carrière maken en daarmee mijn gezondheid verwaarlozen. Het was een gevecht dat mij met vallen en opstaan jaren heeft gekost. Uiteindelijk kwam ik uit het gevecht tevoorschijn als een getransformeerd persoon. Een persoon die ik altijd wilde zijn, die dingen doet die ik altijd wilde doen. Die zich voelt zoals ik me altijd wilde voelen: volmaakt gelukkig.

Tijdens dit proces heb ik ook ontdekt dat mijn persoonlijke transformatie een diepe impact heeft gehad op mijn zakelijk succes. Ze hebben zich hand in hand ontwikkeld.

Met de lessen die ik heb geleerd wil ik graag anderen helpen om soortgelijke transformaties te realiseren – en weet nu dat die geen jaren hoeven te duren. Mijn  ervaring van bijna 30 jaar als consultant, manager en ondernemer sluit daar perfect op aan. En met een achtergrond in Financieel Management, Sales en Account Management, Executive Search, Procurement en Vendor Management in heel veel verschillende branches en omgevingen ben ik ook zakelijk-inhoudelijk een effectieve gesprekspartner.

Daarom heb ik van mijn passie mijn missie gemaakt. Ik begeleid managers, ondernemers en young professionals die zichzelf zijn kwijtgeraakt in hun zoektocht naar succes en help ze met het maken van fundamentele, blijvende veranderingen, zowel persoonlijk als zakelijk.

In onderstaande video uit 2017 leg ik uit wat me motiveert en hoe ik tot het idee achter Running with the Boss ben gekomen.