Who is the Boss?

IMG_7267

Regelmatig, als ik mensen vertel wat de naam van mijn bedrijf is, zie ik een glimlach op hun gezicht verschijnen. Soms ietwat spottend. Alsof ze me willen zeggen: “behoorlijk pretentieuze naam, ‘Running with the Boss’”. Ben ik het helemaal mee eens. Maar het is een verkeerde interpretatie van wat ik wil zeggen.

‘Running with the Boss’ gaat namelijk niet over mij. Uiteraard put ik vaak uit mijn eigen ervaringen, maar niet met de bedoeling van ‘kijk mij eens’.  Mijn intentie is puur het delen van verwondering. Over het maken van stapjes, vaak hele kleine stapjes je ontwikkeling als mens. Verwondering over wat er kan gebeuren als je je angsten en beperkende gedachten opzijzet, er gewoon niet meer naar luistert. Ze zijn er en ze zullen blijven. Maar je kunt besluiten ze er gewoon te laten zijn en stoppen om ernaar te handelen. ‘Be scared shitless and do it anyway.’ Verwondering die ik ook heb over de menselijke veerkracht. Het overwinnen van jezelf, ‘against all odds’.

De ‘Boss’ in ‘Running with the Boss’ ben ik dus niet, maar jij. Degene die ik graag wil bereiken. Degene die ik wil begeleiden, verder wil helpen in zijn of haar ontwikkeling. Iemand die een paar zetjes nodig heeft. Een aanmoediging hier en daar. Wat praktische tips. Iemand die graag wil veranderen maar niet weet hoe of in welke richting. Of iemand die de noodzaak van een verandering wel inziet maar het lastig vindt om een start te maken. Iemand die wellicht zelfs ‘alles’ heeft bereikt in de ogen van zijn/haar omgeving, maar toch het gevoel heeft dat ‘dit het niet is’. Dat er iets ontbreekt.

De ‘Boss’ is iemand die waarschijnlijk ook gewend is om de dingen zelf aan te pakken. Iemand die ‘geen hulp nodig heeft’ of dat ziet als een zwaktebod. Maar realiseer je dat alle echte top-performers in de wereld gecoacht worden. Top-performers weten dat ze met de juiste begeleiding nog verder kunnen komen dan dat ze al zijn gekomen op eigen kracht. Dat een investering in een goede coach zich dubbel en dwars terugbetaalt. Omdat een goede coach blijft uitdagen tot – gedoseerde – groei.

Is de ‘Boss’ uitsluitend iemand die van sport houdt? Nee, zeker niet. De ‘Boss’ kan een sporter zijn, een fanatiek sporter misschien wel, maar kan net zo goed iemand zijn die niet of nauwelijks sport. Zo iemand die vroeger op school als laatste werd gekozen bij het maken van teams. Iemand die nog niet ontdekt heeft wat regelmatig bewegen op een rustige manier kan betekenen voor je hele functioneren. Op elk gebied van je leven.

Voor iedere verandering geldt dat de opstartperiode ‘gedoe’ is en zeker niet altijd lekker voelt. Maar zet door en merk dat de geschenken van het doorzetten talrijk zullen zijn. En merk ook dat de verandering geen opoffering blijft. Sterker nog, ik ben ervan overtuigd dat het fenomeen dat ik het ‘vliegwieleffect’ noem – waarbij veranderingen elkaar gaan opvolgen en versterken, mits met beleid toegepast – zullen resulteren in een complete transformatie.

Een belangrijke voorwaarde voor het succes van persoonlijke begeleiding is dat er vertrouwen is. Dat het klikt op persoonlijk niveau met een coach. Daarom nodig ik je van harte uit voor het doen van een kosteloze en vrijblijvende ‘Test run’. Een gesprek en, als je wilt, een wandeling of een korte hardloopsessie waarin we kunnen kennismaken en zien of die klik er is. Ik kijk ernaar uit!

Christian Albers is initiatiefnemer van Running with the Boss (runningwiththeboss.com). Hij begeleidt ondernemers, executives, managers en young professionals bij het tot stand brengen van fundamentele zakelijke en persoonlijke transformaties. Door middel van beproefde methodes en concepten leert hij mensen ‘onmogelijk’ geachte doelen te bereiken, barrières te doorbreken en op een structureel hoger niveau te functioneren. Maar altijd geleidelijk en in balans. Voor meer informatie bel naar 0651 462 282 of mail naar runningwiththeboss@gmail.com.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s